
Koszt realizacji
Live Cooking
Live Cooking czyli gotowanie na żywo to kulinarny sposób na uatrakcyjnienie biznesowych spotkań i prywatnych uroczystości.
Podczas spotkania potrawy przygotowywane są na Państwa oczach – Szef Kuchni prezentuje sposób wykonania, a goście wcielają się w rolę jego asystentów i wspólnie gotują na żywo.
Dzięki temu mają Państwo możliwość podpatrzenia warsztatu pracy doświadczonych kucharzy. Mogą Państwo wybrać składniki, z których ma zostać przyrządzone danie lub, z naszą pomocą, wcześniej ustalić jakie potrawy będą przyrządzane. W trakcie pokazu kucharz opowiada o przepisie oraz sposobie podania dania. Pada również wiele pytań, dlatego nasi kucharze są wyposażeni w mikroporty pozwalające im jednocześnie gotować i opowiadać o tym co robią.
W ramach eventu zapewniamy:
- Profesjonalny kucharz
- Przybory i naczynia: kuchenki indukcyjne, miski, deski, patelnie, garnki, sprzęt kuchenny (hotel zapewnia talerze i sztućce)
- Produkty spożywcze i fartuchy do gotowania dla wszystkich grup
- Fartuchy dla najlepszej drużyny i medale dla wszystkich uczestnikówNagłośnienie
- Zabezpieczenie agregatów prądotwórczych
Zainteresowany?
Napisz do nasHarmonogram
-
ETAP 1
Rozpoczęcie
15 min
- Przywitanie uczestników i podział na 6 drużyn
- Uczestnicy otrzymują fartuchy robocze
- Losowanie dań do przygotowania-przystawki do ustalenia. -
ETAP 2
Live Cooking
60 - 90 min
Nad gotowaniem będzie czuwał zawodowy kucharz, który zaprezentuje przepis, a następnie pomoże, doradzi, zdopinguje. Do dyspozycji uczestników będą: kuchenki indukcyjne, naczynia, garnki, sprzęt do gotowania i produkty spożywcze. Zespoły mogą otrzymać gotowe przepisy lub stworzyć je sami. Każda grupa tworzy przystawki, którymi rozpocznie się wieczorna kolacja.
-
ETAP 3
Finał
15 min
Kucharze próbują przygotowanych dań i je oceniają. Najlepszy zespół otrzyma: fartuchy spersonalizowane dla wszystkich, pamiątkowe medale.